Oto İmon Hepatıtıs

soru

Sebahat

03 Mayıs 2024 Cuma

Ben 39 yasıda oto imon hepatitis hstasıyım 2005yılından 2008e kadar 2013 kasimdan buyana kortizon kullanıyorum (medrol) agizdan .sistim kilo aldim hastiligim için kilo vermem gerektigini soyluyo doktorum ama veremiyorum bi tavsiyesi olan varmı

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Merhaba Sebahat,

Kortizon kullanımı kilo alımına neden olabilir, bu nedenle kilo vermek zorlu olabilir. Ancak, bazı stratejiler yardımcı olabilir:

1. Sağlıklı Beslenme: Daha fazla taze meyve, sebze, kepekli tahıllar ve protein kaynakları tüketin. Ğeker ve ćok yağlı yiyeceklerden kaçının.
2. Düzenli Egzersiz: Hekiminizin önerdiği bir egzersiz programına başlayın. İlk etapta hafif egzersizlerle başlayıp zamanla yoğunluğu artırabilirsiniz.
3. Küçük, Sık Öğünler: Gün içinde daha küçük ve sık öğünler tüketerek metabolizmanızı canlı tutabilirsiniz.
4. Stresi Azaltma: Stres kilo alımını tetikleyebilir. Yoga, meditasyon veya nefes egzersizleri gibi stres azaltma tekniklerini deneyin.
5. Su Tüketimi: Yeterli miktarda su içmek metabolizmanızı hızlı tutabilir ve tok hissetmenize yardımcı olabilir.

Hastalığınız ve ilaç kullanımınız nedeniyle kilo verme sürecinde bir diyetisyen veya beslenme uzmanından destek almanız da faydalı olabilir. Sağlıklı günler dilerim.

Çok Okunanlar

Kortizon Ödemi Nasıl Atılır?

Kortizon Ödemi Nasıl Atılır?

İlginizi Çekebilir

Kortizon Yan Etkileri

Kortizon Yan Etkileri

Kortizon Nedir?

Kortizon Nedir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kortizon Kilo Aldırır mı?

Kortizon Kilo Aldırır mı?

Kortizon Bitkisel Tedavi Faydaları Nelerdir?

Kortizon Bitkisel Tedavi Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Kortizon Kullanımı ve Riskleri

Hamilelikte Kortizon Kullanımı ve Riskleri

Gebelikte Kortizon Kullanımı ve Zararları

Gebelikte Kortizon Kullanımı ve Zararları

Vücuttan Kortizon Nasıl Atılır?

Vücuttan Kortizon Nasıl Atılır?